Glavni / Pritisak

Primjena tripleta na temperaturi: paracetamol, analgin i aspirin

Pritisak

Pojava prehlade, gripe ili drugih respiratornih bolesti često neizbježno dovodi do povećanja temperature. Štoviše, njihove vrijednosti najčešće prelaze 38 stupnjeva i drže se tri do pet dana. Takav postupak često stvara paniku kod pacijenata, jer redovito ne čujete od pacijenata da paracetamol i Ibuprofen ne pomažu. Što učiniti u takvim situacijama?

Primjena analgina od temperature

Ako se indikatori temperature kod uzimanja paracetamola ili Ibuprofena neizbježno puze i situacija se ponavlja iznova i iznova, pacijenti pribjegavaju uporabi Analgina ili Aspirina.

Do danas su ovi lijekovi zabranjeni za upotrebu, ali stručnjaci hitne pomoći su ih do sada koristili. Stvar je u tome što Analgin, Aspirin imaju takvo svojstvo kao trenutno smanjenje temperature.

Liječnici kažu da je to jedini način da se riješite neugodnih simptoma u dvadeset do trideset minuta. Osim toga, jednokratna upotreba neće dovesti do manifestacije nuspojava.

Analgin se može koristiti kod bolesti različite prirode u obliku virusa i prehlade, radikulitisa, reume ili neuralgije, koreje ili bolova u unutarnjim organima.

Kako bi se ubrzali učinci lijekova, Analgin i Aspirin savjetuju se kombinirati s drugim lijekovima.
Vrijedno je napomenuti da je učinak takvih lijekova usmjeren samo na ublažavanje simptoma, ali oni nemaju terapeutski učinak. Analgin se može koristiti samo jednom za snižavanje temperature i ublažavanje stanja.

Aspirin i Analgin za djecu

Mnogi su roditelji, znajući učinkovitost aspirina i analgina, zainteresirani mogu li se ovi lijekovi davati djeci..
Njihovo djelovanje prvenstveno je usmjereno na pružanje analgetskih, antipiretskih i protuupalnih učinaka. Ali priložene upute govore da je zabranjeno ih davati djeci mlađoj od petnaest godina.

Aspirin i Analgin imaju nuspojave u obliku:

 • oštećenje sluznice želuca i crijeva, što dovodi do čira;
 • bol u glavi;
 • poremećaji hematopoetskog sustava;
 • razvoj krvarenja;
 • manifestacije alergijskih reakcija u obliku urtikarije, anafilaktičkog šoka, Quinckeovog edema i bronhospazma.

Uporaba Aspirina i Analgina za ublažavanje neugodnih simptoma povezana je s razvojem smrtonosne bolesti u obliku Reyeovog sindroma. Kao rezultat ove bolesti dolazi do oštećenja jetre i mozga. Najčešće se ova bolest očituje u djetinjstvu u intervalu od četiri do dvanaest godina, kada postoji aktivni rast.

Ali može se koristiti nakon savjetovanja s liječnikom i samo jednom u prisutnosti pokazatelja visoke temperature.

Kombinacija Analgina i Aspirina s drugim lijekovima

Ako se temperaturni pokazatelji drže na oko 39-40 stupnjeva više od dva do tri dana, tada se u takvim slučajevima koristi trostruka temperatura. To uključuje uvođenje tri komponente istodobno.

Najčešće se pacijentu daje injekcija, koja uključuje Analgin, Difenhidramin i Papaverin. U medicini se ta kombinacija komponenata naziva i litska smjesa. Koristi se u slučajevima kada pacijent ima visoku temperaturu, ali hladne ekstremitete. Ovo stanje ukazuje da pacijent ima grč žila.

Analgin djeluje kao antipiretik, Papaverin je antispazmodik, a difenhidramin antihistamin..
Ova kombinacija može se koristiti za brzo snižavanje temperature i odraslih i djece. Ako se primijeni injekcija, učinak će doći za dvadeset minuta.

Ako se trijada koristi za temperaturu, paracetamol, Analgin, Aspirin koriste se kao glavna komponenta.
Paracetamol u odnosu na Analgin i Aspirin je sigurniji. Propisan je i djeci od prvog mjeseca života i ženama tijekom gestacije i dojenja.

Da biste pripremili učinkovit lijek za temperaturu, možete miješati paracetamol, No-shpa i Suprastin zajedno. U ovom slučaju, paracetamol djeluje kao antipiretska komponenta. Suprastin se odnosi na antihistaminike koji smanjuju manifestaciju alergijskih reakcija i oticanje tkiva. No-spa se dodaje kao antispazmodička komponenta kod grčeva krvožilnog sustava i krvožilnog poremećaja.

Mješavina analgela i difenhidramina jedna je od kombinacija koja vam omogućava da brzo spustite temperaturu i uklonite toplinu u cijelom tijelu. Vjeruje se da difenhidramin pojačava učinak Analgina koji vam omogućuje uklanjanje čak i najstabilnije temperature. Ali česta uporaba ove smjese je opasna i može dovesti do štetnih posljedica..

Kombinacija Suprastina i Analgina djeluje kao analog Analgina sa difenhidraminom. Suprastin nije manje učinkovit, ali ima manje kontraindikacija i nuspojava..

Također možete koristiti skraćenu verziju ličke smjese, koja uključuje Analgin i Papaverin. Koristi se prilično rijetko i samo u injekcijama.
Ako pacijent ima jaku bol koja uzrokuje porast temperature, tada se koristi smjesa, koja uključuje Analgin i Novokain. Te komponente brzo zaustavljaju bol, ali se smatraju opasnim. Činjenica je da Novokain često dovodi do razvoja alergijskih reakcija.

Pacijent nakon primjene lijeka može se žaliti na vrtoglavicu, gubitak svijesti i crvenilo na mjestu ubrizgavanja. Stoga se koristi izuzetno rijetko.
Ako postoji potreba za primjenom ove smjese, tada možete upotrijebiti modernija sredstva u obliku Ultrakaina ili Lidokaina.

Kombinacija antipiretskih lijekova

U nekim situacijama liječnici savjetuju korištenje takvih kombinacija, koje uključuju antipiretske lijekove s različitim aktivnim komponentama.
U pedijatriji se često koristi mješavina paracetamola i Ibuprofena. Ali kada ih koristite, morate pribjeći različitim oblicima. Ako roditelji daju Paracetamol u sirupu, onda Ibuprofen treba proći uz svijeće. Kada koristite Ibuprofen u obliku sirupa, potrebno je staviti cefecon svijeće.

Postoji moderniji alat koji u svom sastavu već ima dvije aktivne komponente. Zove se Ibuklin. Prodaje se u obliku tableta..
Jednako popularna mješavina je kombinacija Analgina i Paracetamola. Iako je popularan, opasan je i za zdravlje. Stvar je u tome što Analgin dovodi do šoka, kolapsa ili hipotermije

Kao rezultat toga, prilično je opasno koristiti Paracetamol s Analginom. Također je vrijedno napomenuti da je ova kombinacija toksičnija, tako da ne biste trebali koristiti lijekove za snižavanje temperature u djetinjstvu.

Liječnici hitne pomoći često koriste mješavinu kao što su Analgin i Aspirin. Često se pribjegava kada se očituju razne upalne, zarazne virusne bolesti. Ali takav zombi dovodi do komplikacija. Stvar je u tome što Aspirin i Analgin imaju ista svojstva, štoviše, imaju iste kontraindikacije i nuspojave. Ako se ova kombinacija koristi kod djece, mogu se razviti ozbiljne posljedice..

U posljednje vrijeme, takvi fondovi, koji uključuju Nimesulide, dobili su ne manje popularnosti. Sigurniji je i odobren za upotrebu u maloj djeci. Ovaj lijek ima protuupalno, analgetsko i antipiretsko djelovanje..

Mnogi roditelji pozitivno reagiraju na lijek, jer uz pravo doziranje daje odgovarajući učinak i ne uzrokuje nuspojave. Lijek se izrađuje u obliku sirupa i ima ugodan okus, pa ga se lako može dati čak i malom djetetu. Vrijedno je promatrati pažljivo doziranje prema dobi i težini, što je naznačeno u uputama.

Ako pacijent ima visoku temperaturu nekoliko dana, hitno je pozvati liječnika. Samo on može utvrditi uzrok i propisati adekvatan tretman. Koristite Aspirin, Analgin, Difenhidramin bez savjetovanja s liječnikom ne vrijedi kako bi se izbjegao razvoj komplikacija.

Analgin aspirin paracetamol zajedno odrasle osobe

Kako utječu na tijelo

Farmakološki učinak lijeka je antipiretski i umjereno protuupalni učinak. Djelatna tvar - metamizol natrij također ima analgetsko svojstvo.

Sva tri lijeka imaju analgetski i antipiretski učinak, čime se uklanjaju simptomi prehlade, bolova u tijelu, slabog ili jakog sindroma boli.

Analgin, paracetamol i Aspirin smatraju se najčešćim lijekovima sličnih učinaka..

Analgin

Ovo je učinkovit alat koji je dostupan u nekoliko oblika doziranja - tablete i otopina za injekcije. Glavna aktivna tvar je natrij metamizol. Ima analgetski i blagi protuupalni učinak..

Aspirin

Aspirin je acetilsalicilna kiselina. Ima širok spektar djelovanja na tijelo: snižava temperaturu, ublažava vrućicu, upalu i sprečava infekciju. Ova tvar se aktivno koristi kod kardiovaskularnih bolesti, razrjeđuje krv.

Paracetamol

Djelatna tvar lijeka je antipiretska komponenta paracetamol. Ovo je kemijski spoj koji ima snažno protuupalno djelovanje. Koristi se za glavobolju, mišiće, zglobove, zubobolju, menstrualne bolove.

Lijekovi imaju različite aktivne tvari i imaju različit učinak. Analgin s natrijevim metamizolom ublažava bol. Paracetamol s istom aktivnom tvari smanjuje toplinu i uklanja bol.

Da bi ojačali i nadopunili učinak primjene svakog lijeka, liječnici propisuju kombiniranu dozu. Kao rezultat toga, povećava se djelovanje antipiretske komponente i povećava se popis nuspojava.

Sva 3 lijeka imaju širok spektar djelovanja i koriste se pojedinačno i zajedno. U medicini se kombinacija paracetamola, ASA i natrijevog metamizola naziva "trijada".

Analgin je lijek iz skupine analgetika. Ima blagi analgetski učinak. Glavna komponenta - metamizol natrij ima antiperitski i analgetski učinak. Odnosi se na nesteroidne protuupalne lijekove koji zaustavljaju živčane završetke i blokiraju signal živčanog sustava u moždanoj kore..

Paracetamol brzo smanjuje temperaturu i smatra se najpopularnijim sredstvom za brzo uklanjanje topline među jeftinim lijekovima na svijetu. Lijek je dostupan u nekoliko oblika doziranja - supozitoriji, tablete, injekcije.

Aspirin - acetilsalicilna kiselina, ima protuupalno, antipiretsko i analgetsko djelovanje.

Učinak kombinacije antipiretskih lijekova

Sva 3 lijeka odnose se na netoksične analgetike, nesteroidne protuupalne lijekove. Često je propisana kombinacija ovih lijekova (trijada), zbog specifičnosti njihovih učinaka.

Prosječna cijena paracetamola je 30 rubalja, Analgin je 23 rubalja, Aspirin je 100 rubalja..

Vrlo često se za smanjenje visoke temperature koristi lijek poput Paracetamola. Ovo je široko rasprostranjen antipiretik i analgetik, koji pripada skupini anilida.

Dostupno u tabletama, sirupima i rektalnim čepićima..

Kako uzimati lijek na visokoj temperaturi?

"Paracetamol" u obliku supozitorija daje se rektalno (1 čepić).

Preporučena pojedinačna doza za odrasle pacijente i adolescente starije od 12 godina (ili tjelesna težina od 40 kg) je 1 g (2 tablete od 0,5 g), a dnevna doza je 4 g.

Za djecu mlađu od 12 godina doza se određuje pojedinačno brzinom od 10-15 mg na 1 kg težine (60 mg / kg dnevno).

Za bebe od 3 mjeseca. do 1 godine, doza je od 24 do 120 mg, a djeci od 1 godine do 6 godina daje se 120–240 mg po dozi.

Prema uputama za uporabu s paracetamolovim sirupom, dijete može uzimati lijek do 4 puta dnevno. Tijekom dana daje se ne više od 60 mg na 1 kg tjelesne težine.

Zajedno uzimajte Analgin s paracetamolom u slučajevima kada se temperatura ne može normalizirati na standardni način. Dugotrajna groznica ima vrlo negativan učinak na stanje cijelog organizma, a ti se lijekovi dobro kombiniraju i međusobno pojačavaju antipiretski učinak. Analgetska svojstva Analgina također će pomoći poboljšati pacijentovo stanje, ublažiti glavobolju, bolove u mišićima i zglobovima.

doziranje i nuspojave paracetamola

Odrasla osoba može uzimati oba lijeka u standardnim dozama u obliku tableta ili u obliku injekcije (smatra se učinkovitijima). U jednom trenutku možete uzeti 0,35-0,5 g paracetamola i 0,25-0,5 g Analgina. Kombinacija ovih lijekova ne može se koristiti za dugotrajno liječenje, a ako se temperatura ne normalizira, trebali biste se posavjetovati s liječnikom.

Kombinacija sva 3 lijeka koristi se u posebnim slučajevima kada drugi lijekovi ne djeluju, isključivo pod nadzorom i na preporuku liječnika, jer je važno odabrati točno doziranje lijekova. Triplet pomaže u brzom smanjenju topline, uklanjanju bolova u mišićima, glavobolji i zglobovima. Ali česta uporaba takve kombinacije je nepoželjna, jer to može imati negativan učinak na tijelo..

Kombinacijom 3 lijeka postiže se snažan antitemperaturni učinak, dok se bol i slabost u mišićnom tkivu smanjuju. Ne možete sami koristiti trijadu, jer metamizol s acetilsalicilnom kiselinom može izazvati nuspojave.

Zajedno se mogu koristiti metamizol i acetilsalicilna kiselina, iako moderna medicina ne pozdravlja takvu kombinaciju. Acetilsalicilna kiselina stoljećima se koristi za snižavanje temperature, ali sada se češće koristi u kardiologiji i flebologiji za prorjeđivanje krvi i normalizaciju cirkulacije krvi.

Triada lijekova (Paracetamol-Aspirin-Analgin) koristi se istodobno s visokom tjelesnom temperaturom kod akutnih respiratornih virusnih infekcija, kada druge metode ne pomažu u stabilizaciji. Ovi lijekovi dobro se kombiniraju i međusobno pojačavaju učinak. Zbog toga se temperatura brzo smanjuje, a prolaze i glavobolja, bolovi u mišićima i zglobovima..

Liječnik, propisujući liječenje pacijentu, uvijek uzima u obzir kompatibilnost lijekova jedni s drugima. Uostalom, ispravna kombinacija lijekova pomoći će ojačati terapeutski učinak, a pogrešna može izazvati komplikacije. Pa čak i upotreba uobičajenog Analgina s drugim lijekovima može donijeti i korist za tijelo i štetu.

Kada se propisuje Analgin? Kompatibilnost Analgina i Aspirina Kompatibilnost Analgina i Paracetamola Kompatibilnost Analgina i difenhidramina Kompatibilnost Analgina s drugim lijekovima

Analgin (metamizol natrij) predstavnik je nesteroidnih protuupalnih lijekova (NSAID). Analgin ima izražen analgetski učinak, pomoći će se riješiti umjerene boli. Lijek ima i antipiretsko i blago protuupalno djelovanje..

U napomeni za bilo koji lijek nalazi se odjeljak o interakcijama s lijekovima. A prije upotrebe Analgina s drugim lijekovima, trebali biste pažljivo pročitati ove podatke..

Mogu li koristiti Analgin s Aspirinom? Mnogi koriste ovu kombinaciju jer smatrajte da će ova kombinacija pomoći da se efikasnije riješite boli. Međutim, farmakolozi i dalje ne preporučuju pribjegavati takvoj kombinaciji iz dobrih razloga. Općenito govoreći - upotreba Analgina s drugim nesteroidnim antireroidima potencira međusobno djelovanje.

U napomeni za lijek piše da uporaba Analgina s drugim nesteroidnim antirepijskim lijekovima (koji uključuju Aspirin) pojačava analgetski i antipiretski učinak Analgina, a također povećava vjerojatnost nepoželjnih nuspojava lijekova. U tom slučaju mogu se pojaviti nuspojave, i Analgin i Aspirin.

Analgin nije bezopasan lijek, kao što smo nekada mislili. U mnogim je zemljama primjena natrijuma metamizola ograničena zbog velike toksičnosti. Najopasnija nuspojava Analgina je suzbijanje koštane srži s razvojem agranulocitoze, što dovodi do smanjenja razine zrnatih leukocita u krvi.

Koja je opasnost od ovog stanja? Prije svega, činjenica da se tijelo ne može oduprijeti infekcijama. Stoga se zarazne i upalne bolesti, poput stomatitisa, tonzila, faringitisa itd., Počinju aktivno razvijati. Vrlo je opasno razviti pneumoniju i sepsu, što može dovesti do smrti.

Druga nuspojava Analgina, zbog koje se lijek tako rijetko koristi u svijetu, je razvoj anafilaktičkog šoka. To je jaka alergijska reakcija, koja se očituje simptomima kao što su:

 • Oštra slabost, vrtoglavica;
 • Osjećaj topline u tijelu;
 • Pad tlaka;
 • Intenzivan strah;
 • Mučnina, povraćanje;
 • Nemogućnost udisanja, gušenje do zastoja disanja.

Kao što je već napomenuto, primjena Analgina s Aspirinom također povećava vjerojatnost nuspojava Aspirina. Poznato je da je glavna nuspojava Aspirina njegov ulcerogeni učinak..

Aspirin nadražuje sluznicu želuca i crijeva, a također doprinosi stvaranju erozije i čira na njezinoj površini. Ali najopasnija posljedica je pojava krvarenja iz probavnog trakta.

Stoga je upotreba Analgina s Aspirinom ljudima koji pate od peptičke ulkusne bolesti strogo kontraindicirana.

Paracetamol je još jedan predstavnik NSAID-a, često se koristi kao antipiretik. Kombinacija Analgina i Paracetamola omogućava postizanje izraženog antipiretskog učinka, pa se stoga može koristiti kada je potrebno brzo smanjiti toplinu.

Međutim, često korištenje takve kombinacije još uvijek ne vrijedi zbog gore navedenog - vjerojatnost razvoja nuspojava oba lijeka značajno se povećava. Odnosno, uporaba takve kombinacije može dobro izazvati razvoj nuspojava Analgina - agranulocitozu i anafilaktički šok.

Upotreba kombinacije Analgin Paracetamol također povećava toksičnost paracetamola. A, kao što znate, jetra je najosjetljivija na toksične učinke paracetamola. Uporaba takvog režima lijekova može biti kršena oštećenjem jetre s razvojem hepatitisa lijeka.

U medicinskoj praksi često se koristi kombinacija Analgina s difenhidraminom. U osnovi, takvu injekciju rade ekipe hitne pomoći za pacijente s visokom temperaturom. Difenhidramin je lijek na recept, pa je gotovo nemoguće provesti takvu kombinaciju lijekova bez recepta liječnika.

Difenhidramin je antihistaminski lijek. Glavna indikacija za njegovu upotrebu su alergijske reakcije..

Zašto se ovaj lijek ponekad propisuje s analginumom? Stvar je u tome što antihistaminici pojačavaju antipiretski učinak metamizola.

Stoga uporaba Analgina s difenhidraminom omogućuje brzo smanjenje visoke temperature čak i kad nije bilo moguće eliminirati vrućicu s drugim lijekovima. Analog ove kombinacije može se nazvati upotrebom Analgina sa Suprastinom.

Naravno, uporaba takvog režima lijekova je hitna mjera. Korištenje ove kombinacije ima neželjene nuspojave. Dakle, osoba nakon injekcije može se osjećati letargično i pospano. To su sve učinci difenhidramina, koji također povećava Analgin. Pročitajte više o značajkama upotrebe ove kombinacije lijekova u članku "Analgin s difenhidraminom".

Bilo koji lijek treba uzimati strogo kako je propisao liječnik i ne smije imati sumnjive kombinacije lijekova. Neki lijekovi potenciraju učinak Analgina, drugi slabe. I uvijek morate uzeti u obzir ove nijanse interakcije lijekova..

Dakle, Analgin se ne smije uzimati s takvim ljekovitim tvarima kao što su:

 • Penicilinski antibiotici;
 • Dekstran supstituenti krvi;
 • Kontrastna sredstva za rendgenske zrake;
 • Ciklosporin - kada se koristi s Analginom, njegova koncentracija u krvi smanjuje se;
 • Aminazin - moguće razvoj hipotermije;
 • Citostatici, Merkazolil - povećani rizik od agranulocitoze;
 • Barbiturati, fenilbutazon - učinkovitost Analgina smanjuje se;
 • Triciklički antidepresivi (amitriptilin), hormonski kontraceptivi, Allopurinol - Analginova toksičnost je povećana.

Također je poznato da Analgin povećava aktivnost oralnih hipoglikemijskih i antikoagulantnih lijekova, glukokortikosteroida, indometacina. A sedativni i anksiolitički lijekovi, blokatori receptora H2-histaminskih receptora (Ranitidin), Propranolol značajno povećavaju analgetski učinak Analgina.

Kako i kada koristiti drogu

Triada se propisuje kada je apsolutno neophodno za snižavanje tjelesne temperature odrasle osobe ili djeteta tijekom zaraznih bolesti - tonzila, rozeole i gripe. Kompleks lijekova omogućuje vam brzo uklanjanje vrućice i ublažavanje stanja pacijenta. Doziranje prema dobi određuje liječnik.

Ako je vrućina nastala na temelju teške traume i upale, Ultracain se može dodatno koristiti kao anestetik.

Ako je groznica nastala na osnovu teške traume i upale, Ultracain koji ima snažan anestetički učinak može se dodatno koristiti kao anestetik.

Kontraindikacije Analgin s paracetamolom i aspirinom

Lijekovi se koriste u sljedećim slučajevima:

 • visoka tjelesna temperatura;
 • upalni proces koji je posljedica zarazne bolesti ili kirurške intervencije;
 • glavobolja, zubobolja;
 • zglobovi i mišići.

Doziranje propisuje stručnjak, počevši od dobi pacijenta, vrste bolesti i prisutnosti kroničnih patologija.

Ne možete koristiti kombinaciju lijekova u sljedećim slučajevima:

 • pojedinačna netolerancija na komponente;
 • kršenje jetre;
 • zatajenje bubrega;
 • bolesti gastrointestinalnog trakta, pankreatitis, holecistitis;
 • bronhijalna i "aspirinska" astma;
 • ozbiljno zatajenje srca;
 • krvne bolesti - anemija, leukopenija.

U slučaju oštećenja funkcije jetre, ne možete koristiti kombinaciju Analgin, Paracetamol i Aspirin.

Prije upotrebe opisanih lijekova, trebate konzultirati stručnjaka, kao samo-lijek može biti štetan.

Uvjeti u kojima je propisana smjesa:

 • cefalgija i migrena;
 • bol u mišićima i zglobovima;
 • zubobolja;
 • neuralgija;
 • bubrežna kolika;
 • JEWP;
 • dismenoreja;
 • bol tijekom menstruacije;
 • vrućica;
 • druge vrste boli, uključujući kronični i postoperativni.

Aspirin zajedno s Analginom i Paracetamolom pomaže u uklanjanju bubrežnih kolika.

Kontraindikacije za kombinirano liječenje lijekovima:

 • pojedinačna netolerancija na komponente;
 • bolesti pluća i bronha;
 • bolesti jetre i bubrega;
 • pankreatitis, čir, gastritis i druge gastrointestinalne bolesti;
 • problemi s cirkulacijom krvi i stvaranjem krvi;
 • alkoholizam;
 • trudnoća;
 • dojenje;
 • dob do 3 mjeseca.

Paracetamol, zajedno s Analginom i Aspirinom, ne smije se uzimati zbog problema s cirkulacijom i stvaranjem krvi.

Djelatna tvar - acetilsalicilna kiselina - indicirana je za širok raspon simptoma, poremećaja, disfunkcije:

 • Nestabilna angina.
 • Koronarna bolest srca.
 • Infarkt miokarda.
 • Plućni infarkt.
 • Kawasaki bolest.
 • Aortoarteritis.
 • Mitralna valvularna bolest srca.
 • tromboembolija.
 • Dresslerov sindrom.
 • tromboflebitisa.
 • Groznica opažena kod infektivnih, upalnih lezija.
 • Sindrom blage do umjerene boli različitog porijekla.
 • Neuralgija.
 • Glavobolja.
 • Migrena.
 • Zubobolja.
 • Mialgija i tako dalje.

Sada nastavljamo s rastavljanjem određenih lijekova iz pribora za prvu pomoć.

Zajednički lijekovi su indicirani za:

 • visoka tjelesna temperatura;
 • bol u mišićima i zglobovima;
 • upalni proces potaknut kirurškom intervencijom ili zaraznom bolešću;
 • zubobolja i glavobolja.

Kombinacija ova tri lijeka zabranjeno je koristiti za liječenje različitih bolesti, jer nemaju terapeutski učinak. Unos Analgina, Aspirina i Paracetamola u kompleksu je indiciran za ublažavanje simptoma (groznica, bol) u takvim stanjima:

 • Arvi;
 • radiculitis;
 • prehlada;
 • reumatoidne patologije.

Zabranjeno je spuštati temperaturu s trostrukim lijekovima u takvim slučajevima:

 • individualna osjetljivost na aktivne komponente ovih lijekova;
 • patologija srca;
 • poremećaj cirkulacije;
 • bolesti jetre i bubrega;
 • akutna gastrointestinalna bol, kada nije utvrđen uzrok njihove pojave;
 • disfunkcija koštane srži.

Smanjivanje temperature s trijadom, koji uključuje paracetamol, zabranjeno je zbog srčane patologije.

S obzirom na ove kontraindikacije, prije upotrebe ovog kompleksa trebali biste se posavjetovati s liječnikom..

Groznica, intenzivna groznica zbog zarazne bolesti. Ako je temperatura uzrokovana unutarnjim krvarenjem, upalnim upala slijepog crijeva itd. - temperaturu ne možete sniziti nesteroidnim lijekovima.

Oba lijeka su NSAR i imaju slične kontraindikacije:

 • netolerancija na komponente sastava;
 • bolesti gastrointestinalnog trakta;
 • zatajenje jetre i bubrega.

Prije upotrebe lijeka, djeca trebaju konzultirati pedijatra.

Aspirin zajedno s Analginom i Paracetamolom pomaže u uklanjanju bubrežnih kolika.

Paracetamol, zajedno s Analginom i Aspirinom, ne smije se uzimati zbog problema s cirkulacijom i stvaranjem krvi.

Kombinacija Analgina i Aspirina s drugim lijekovima

Toksičnost NSAID pojačana je kombiniranom uporabom nekoliko lijekova iz iste skupine. Kombinacija s drugim lijekovima je prihvatljiva, ali moguće je pojačati ili oslabiti djelovanje aktivnih tvari trijade.

Analgin i paracetamol na visokoj temperaturi preporučuje se koristiti oko sat vremena nakon jela, ispiran vodom. Učestalost prijema je do 3-4 puta dnevno, preporučeno trajanje tečaja nije više od 3-5 dana.

Dopuštene doze dipirona za djecu:

 1. U tabletama: 5-10 mg lijeka po kilogramu djetetove težine.
 2. U obliku injekcija: 0,1-0,2 ml 50% otopine ili 0,2-0,4 ml 25% otopine po kilogramu tjelesne težine.
 3. U obliku svijeća: svijeće jednom dnevno mlađe od jedne godine; 1-2 svijeće s razmakom od 4-6 sati u dobi od 1-3 godine; za djecu stariju od 3 godine možete primijeniti do 3 čepića dnevno s razmakom od najmanje 4-6 sati.

Injekcije se rade strogo intramuskularno, potkožna primjena je neprihvatljiva. Intravenska primjena moguća je samo u medicinskoj ustanovi, jer je potrebno osigurati sporo opskrbu lijekovima i pažljivo pratiti stanje djeteta. Kada koristite supozitorije, preporučljivo je prvo napraviti klistir.

Koliko davati paracetamol:

 • Za djecu mlađu od: ne više od 120 mg odjednom.
 • Djeca do 12 godina: unutar 125-250 mg odjednom.
 • U dobi većoj od 12 godina: do 1000 mg pojedinačno.

Doziranje lijeka treba prilagoditi u skladu s težinom djeteta. Između doza lijeka potreban je interval od najmanje 2-3 sata.

Pri kritično visokoj temperaturi i nemogućnosti savjetovanja s liječnikom trenutno je dopušteno djetetu davati mješavinu paracetamola i analgina jednom. Doziranje: pola tablete svakog lijeka za djecu mlađu od 6 godina, jedna cijela tableta u starijoj dobi.

Ako je propisana špa, doziranje joj je jednokratno ne više od 20 mg.

Prije uzimanja antipiretika trebali biste ohladiti tijelo. Potrebno je stalno davati pacijentu piće, jer dehidracija štetno utječe na njegovo stanje i može naštetiti u budućnosti. Voćni napitak, mineralna voda, sokovi i čaj dobro normaliziraju vodenu ravnotežu u tijelu. S pojavom znoja na čelu, možemo razgovarati o padu temperature.

Također možete pokušati samljeti tijelo votkom, alkoholom ili jednostavnim kolonjima. Nakon postupka ne treba se oblačiti ili pokrivati. Osoba će se smrznuti, i to je dobro. Ova metoda je popularna, sigurna i učinkovita..

Enema s otopinom antipiretskog lijeka i prokuhanom vodom također je dobra metoda. Postupak nije najprijatniji, ali optimalno i brzo uklanja toplinu ako predugo traje.

Što se tiče lijekova, mora se reći da su paracetamol, Ibuprofen i Aspirin trenutno vrlo popularni. Ali "Aspirin" se mora koristiti vrlo pažljivo. Zbog njega se koagulacija krvi pogoršava, može početi krvarenje. Lijek je kontraindiciran pacijentima koji pate od gastrointestinalnih bolesti, jer iritira sluznicu i pogoršava stanje. Kad paracetamol nije snizio temperaturu, svi bi trebali znati što učiniti..

Triada se također može sastojati od drugih generika, ali prije nego što ga uzmete, možete pokušati sniziti temperaturu Ibuprofena, Paracetamola ili Panadola. Ako nema rezultata, tada je bolje intramuskularno uvesti natrij metamizol, paracetamol i Aspirin. Kako bi se izbjegle alergijske reakcije, djeci je bolje da koriste svijeće ili injekcije Analgina i Difenhidramina (Analdim). Kombinacija trijade može se kombinirati s antibakterijskim lijekovima.

Ne uzimajte alkohol.

Ne možete kombinirati metamezol i aspirin s drugim antipiretskim lijekovima, zabranjeno je i piti vitamin C s njima.

Kako uzeti zajedno

Analgin i paracetamol i Aspirin su kombinacija lijekova za smanjenje groznice. Prije uzimanja potrebno je konzultirati se s liječnikom kako ne bi došlo do zdravstvenih komplikacija.

Analgin i paracetamol, te Aspirin - kombinacija lijekova za smanjenje groznice.

Analgin i paracetamol i Aspirin lijekovi su koji imaju analgetski, snižavajući tjelesnu temperaturu. Kombinacija lijekova protiv boli omogućuje vam provođenje analgezije u kratkom vremenu u akutnim stanjima. Primjena 3 lijeka smanjuje vjerojatnost nuspojava.

Analgin i paracetamol, te Aspirin - lijekovi koji imaju lijekove protiv bolova, snižavanje tjelesne temperature, djelovanje.

Učinkovit lijek pomaže da se riješite groznice s SARS-om. Sigurno liječenje boli mješavinom lijekova ne dovodi do negativnih rezultata. Lijekovi se brzo apsorbiraju u želucu, stvarajući visoku koncentraciju u krvnoj plazmi. Lijekovi imaju kratak period eliminacije iz plazme.

Aspirin i Analgin najčešći su lijekovi koji se mogu naći u svakom ormaru lijekova. Koriste se za razne bolesti i vrste boli. Mnogi su zainteresirani za značajke oba lijeka i mogućnost njihovog zajedničkog prijema..

Aspirin i Analgin najčešći su lijekovi koji se mogu naći u svakom ormaru lijekova..

Djelovanje aspirina

To je nesteroidni protuupalni lijek. Djelatna tvar je acetilsalicilna kiselina. Lijek se koristi u svim granama medicine zbog svojih svestranih učinaka:

 • Ima analgetski učinak kod glavobolje, menstruacije, zuba i drugih vrsta boli;
 • ima blagi antipiretski učinak;
 • krv razrjeđivač.

ASA se široko koristi u kardiologiji za dugotrajno liječenje kardiovaskularnih bolesti (kardioskleroza, varikozne vene, hemoroidi itd.). Uzima se i kod povišene tjelesne temperature..

Analgin djelovanje

Analgin je lijek iz farmakološke skupine nesteroidnih protuupalnih analgetika. Lijek je dostupan u obliku tableta, injekcija i supozitorija. Djelatna tvar je natrij metamizol, koji ima širok spektar analgetskih učinaka.

Zajednički učinak

Analgin, paracetamol i Aspirin već su dugo poznati kao učinkoviti i jeftini lijekovi za uklanjanje upala, groznice i sindroma boli. Neki liječnici još uvijek koriste ovu metodu, koristeći djelovanje ovih generika i moguće opcije trijade za smanjenje groznice.

Analgin, paracetamol i Aspirin već su dugo poznati kao učinkoviti i jeftini lijekovi za uklanjanje upalnih procesa, visokih temperatura i sindroma boli.

Ova kombinacija mješavine lijekova preporučuje se uzimati jednom. To mogu biti tablete ili otopine za injekcije. Stručnjaci preporučuju uzimanje lijekova nakon dijagnoze bolesti.

Uz prehladu

Analgin s Aspirinom ponekad se propisuje kod groznice s virusnim infekcijama. Ali takav je tandem nesiguran. Uz kombiniranu uporabu NSAID-a mogu se pojaviti komplikacije.

Od temperature

Kad temperatura dostigne kritičnu vrijednost, preporučuje se piti 1 tabletu svakog od tri lijeka nakon obroka. Za brži učinak liječnik vam može propisati intramuskularne injekcije..

Glavobolja

Odrasla osoba može uzeti 0,5-1 tabletu Analgin i Paracetamol ili kao injekciju.

Analgin i paracetamol djeci će biti propisani samo u hitnim slučajevima, ako nije bilo moguće spustiti groznicu na drugi način. Do 2 mjeseca Analgin je zabranjen, ali do 3 godine je dopušteno u obliku svijeća. Doziranje ova dva lijeka propisuje pedijatar, ovisno o tjelesnoj težini i dobi djeteta.

Zajedno se može koristiti samo onako kako je propisao liječnik u slučaju da drugi antipiretski lijekovi ne daju željeni rezultat. Učinkovitije kao injekcija.

Sva 3 proizvoda dostupna su u obliku tableta. Uz kombinirano liječenje morate slijediti pravila uzimanja zasebnog lijeka.

Značajke uzimanja paracetamola:

 • odrasli i djeca od 12 godina - 1-2 tablete do 4 puta dnevno (ukupna doza ne veća od 4 g dnevno);
 • djeca od 6 do 12 godina - 0,5-1 tableta do 4 puta dnevno;
 • djeca od 3 mjeseca do 6 godina - 10 mg / kg.

Kako se koristi Analgin:

 • odrasli - 1-2 tablete 2-3 puta dnevno (ne više od 3 g dnevno);
 • djeca - 5-10 mg / kg 3-4 puta.

Maksimalno trajanje tečaja u liječenju djece je 3 dana.

Kako koristiti Aspirin:

 • odrasli i djeca od 15 godina - 1-2 tablete svaka 4 sata (ne više od 3 g dnevno);
 • djeca mlađa od 15 godina, jedna se doza izračunava pojedinačno na preporuku liječnika.

Analgin mogu uzimati odrasli - 1-2 tablete 2-3 puta dnevno (ne više od 3 g dnevno).

Svi lijekovi moraju se uzimati nakon jela..

Ova dva lijeka su kompatibilna. No, kako bi se spriječila pojava nuspojava, potrebno je promatrati dopuštene doze.

Za snižavanje temperature koriste se 3 lijeka - Analgin, Aspirin i No-shpa. Posljednji lijek je antispazmodik, koji je neophodan za smanjenje vazospazma. Triadu možete koristiti 1-2 puta.

Zasebno, Analgin se uzima od menstruacije, glavobolje. Djelotvoran je i protiv zubobolje, bolova u mišićima. Aspirin je propisan za ublažavanje upale, smanjenje boli i prorjeđivanje krvi. Doziranje se određuje ovisno o patologiji i individualnim karakteristikama pacijentovog tijela.

Analgin mogu uzimati odrasli - 1-2 tablete 2-3 puta dnevno (ne više od 3 g dnevno).

Mišljenje liječnika

Sergej, 42 godine, pedijatar, Voronež

Ljekovita mješavina ova tri lijeka je učinkovita ako se koristi u pravoj situaciji i uz pravo doziranje. Ako ga koristite više puta i na temperaturi nižoj od 38 ° C, rezultat će biti suprotan, a pacijentovo će se stanje pogoršati.

Karina, 45 godina, terapeut, Omsk

Kombinacija Analgina i Aspirina za ublažavanje neugodnih simptoma povezana je s opasnom bolešću Reyeovog sindroma, koja utječe na mozak i jetru. Najčešće se to opaža kod djece od 4-12 godina tijekom rasta. Stoga takvu kombinaciju treba propisati samo liječnik.

Anna Sergeeva, 30 godina, pedijatar, Chelyabinsk.

Ja kao mladi liječnik koji radi na inovativnim tehnologijama kategorički sam protiv trijade za djecu. U mnogim zemljama metamizol natrij, poznat i kao Analgin, ukida se zbog mnogih nuspojava. Postoji veliki broj lijekova za ublažavanje temperature kod djece tijekom prehlade i drugih bolesti koji ne predstavljaju nikakav zdravstveni rizik, na primjer, Panadol, Nurofen, Paracetamol u čepićima itd..

Oleg Bogdanovich, 56 godina, terapeut, Samara.

Dugi niz godina radim kao terapeut i liječnik hitne pomoći i sa sigurnošću mogu reći da je Aspirin paracetamol Analgin najbolji način za brzo smanjenje vrućice i ublažavanje bolova kod infekcija. Postoji nekoliko opcija za trijadu, gdje se umjesto Aspirina koristi No-shpa za ublažavanje vazospazmi. Svi lijekovi imaju nuspojave i kontraindikacije, tako da ih možete koristiti jednom.

Triplet s Analginom i Aspirinom dugi niz godina smatrao se sredstvom broj 1 pri visokoj temperaturi. U posljednje vrijeme Aspirin u pedijatriji se ne koristi zbog velikog broja nuspojava. Bolje ga je zamijeniti s Ibuprofenom koji brzo i učinkovito snižava temperaturu i ublažava bol..

Sergej Vladimirovič, kardiolog, Magnitogorsk

Aspirin se, kao i drugi lijekovi na bazi acetilsalicilne kiseline, često propisuje pacijentima za liječenje i prevenciju bolesti krvožilnog sustava. Ne koristim analgin, za uklanjanje boli zamijenim ga sličnim lijekovima s manje nuspojava.

Većina liječnika ne preporučuje često korištenje ove kombinacije lijekova, jer to može nanijeti veliku štetu tijelu..

Ekaterina Pavlovna, 44 godine, terapeut, Irkutsk

Triada je prilično moćan alat i treba ga uzimati u posebnim slučajevima samo jednom kao hitnu pomoć. Nekontrolirani lijekovi mogu dovesti do šoka, hipotermije i kolapsa..

Roman Gorin, 35 godina, pedijatar, Tomsk

Za uporabu kao smanjenje u dječjoj groznici, ovu kombinaciju lijekova najbolje je izbjegavati zbog velike toksičnosti..

posebne upute

Maksimalno trajanje tečaja je 7 dana. Ostale posebne upute:

 1. Ne uzimajte tablete za akutne bolove u trbuhu dok se ne utvrdi uzrok.
 2. Terapija djece mlađe od 5 godina treba provoditi pod strogim nadzorom liječnika.
 3. Djeca mlađa od 2 godine daju posebne oblike lijekova (djeca).

Uzimanje trijade tijekom nošenja djeteta ili dojenja je opasno. Strogo je zabranjeno uzimanje smjese u prvom tromjesečju trudnoće i 1,5 mjeseca prije rođenja.

Djetinjstvo

Kombinacija 3 lijeka dopušteno je koristiti u pedijatriji.

Starija dob

Triad se može propisati starijim pacijentima.

Odrasli mogu kombinirati lijekove na previsokoj temperaturi, jednu dozu.

Pregledi pacijenata o paracetamolu, Analgin i Aspirinu

Valery, 39 godina, Petrozavodsk

Dijete od 5 godina ima nagli porast temperature. Nije se skinula ni s paracetamolom ni s Ibuprofenom. Pozvana je hitna pomoć. Liječnik je brzo dao injekciju s Analginom i Aspirinom. Nakon 15 minuta temperatura je počela padati. Nije se uzdizala do tako visokih čitanja.

Zimi se prehladila, groznica toliko visoka da sam morao pozvati liječnika kod kuće. Ubrizgavao mi je paracetamol i Analgin, učinak je nastupio oko 20 minuta kasnije. S padom temperature bolovi u glavi i bol su također nestali.

Oksana Viktorovna, 30 godina, Lipetsk

Za vrijeme prehlade ili gripe uvijek koristim Aspirin. Brzo i učinkovito snižava temperaturu, ublažava bol, uklanja bolove u tijelu i migrene. 5-dnevni tečaj je dovoljan.

Katerina Ivanovna, 47 godina, Ryazan

Sva 3 proizvoda neophodna su u ormariću za lijekove. Za glavobolju koristim Analgin, uzimam acetilsalicilnu kiselinu za poboljšanje cirkulacije krvi i sprečavanje tromboze. Tijekom zubobolje, groznice ili upale pijem paracetamol. Nikad nisam istovremeno uzimao droge, ne znam rezultat.

Julia, 28 godina, Moskva.

Moj sin je imao virus roseole, pri kojem je temperatura ostala 4 dana. Upucani i paracetamol, te lijekovi s ibuprofenom. Učinak je bio dovoljan samo nekoliko sati. Ekipa hitne pomoći napravila je injekciju trijade i rekla je, ako temperatura opet poraste do večeri, stavite supozitorij Analdim. Odličan alat, brzo i učinkovito je pomogao kad je dijete "izgorelo".

Aleksandra, 36 godina, Ivanovo.

Rijetko koristim mješavinu ovih lijekova, samo u slučaju nužde tijekom jake upale i temperature. Alat brzo pomaže i uz pravilnu upotrebu nema nuspojava.

Katerina, 30 godina, Yeysk

Nikad nisam uzimala lijekove zajedno, ali često pijem aspirin za menstrualne grčeve. Pomaže brzo i učinkovito, nikad nije bilo nuspojava.

Elena, 56 godina, Moskva

Kad je unuka bila bolesna, a imala temperaturu nižu od 40 ° C, pozvali su hitnu pomoć. Liječnici su hitno uklonili groznicu uz pomoć Analgina i Aspirina. Temperatura se vratila na normalu u roku od pola sata, a djetetu je postalo bolje.

Analgin, paracetamol i Aspirin koriste se za uklanjanje trajne hipertermije (39... 40 ° C), za ublažavanje simptoma s jakom upalom i bolovima. Kombinacija lijekova pomaže u brzom uklanjanju simptoma prehlade i gripe, ublažavanju stanja nakon operacije.

Analgin, paracetamol i Aspirin pomažu brzo uklanjanje simptoma prehlade i gripe, olakšavanje stanja nakon operacije.

Maria, 36 godina: "Uvijek napravim takav koktel kad se razbolim. Ali čuo sam da je to pogrešno. Trebate samo spustiti toplinu. ".

Ljubav, 28 godina: „Nedavno je dijete oboreno ovom kombinacijom lijekova. Pomagan, učinkovit lijek. Temperatura je padala i više se nije dizala; noću je dijete mirno spavalo. ".

Oleg, 31 godina: "Hitna pomoć koristi takvu smjesu samo u obliku injekcije. Nekako su je zvali svojim djetetom (tinejdžerom). Temperatura je odmah pala, stanje se popravilo. ".

Ludmila, 40 godina: „Kombiniram samo 1 lijek s paracetamolom. Vjerujem da je trostruka mješavina opasna za želudac ".

Igor, 33 godine: „Ne mogu dugo pasti iz života zbog profesije, jer odmah spuštam temperaturu i druge simptome uz koktel od 3 lijeka. Ako uzimate lijek i prije nego što se razbolim, onda je dovoljan 1 prijem. Vjerujem da jedna doza ne šteti probavnom traktu, ne osjećam nikakve komplikacije. ".

Nuspojave Aspirina i Analgina

Kombinirana primjena paracetamola, acetilsalicilne kiseline i metamizola natrija može uzrokovati niz neželjenih učinaka:

 • alergijske reakcije, koje se očituju svrbežom, urtikarijom, upalom kože;
 • napad bronhitisa, plućni edem, oticanje tkiva dišnih putova;
 • pojava unutarnjeg krvarenja, pojava hematoma;
 • pad temperature i propadanje.

Pogrešan unos ili netolerancija na lijekove mogu se pojaviti nuspojave:

 • manifestacija alergijskih reakcija, svrbež, osip;
 • bolest probavnog sustava;
 • vrtoglavica, mučnina, povraćanje, poremećaj stolice.

Jednom primjenom lijekova i doziranja takvi se simptomi ne javljaju.

Nuspojave od uzimanja trijade:

 • osip;
 • oticanje tkiva;
 • Anafilaktički šok;
 • Lyell-ov sindrom;
 • Stevens-Johnsonov sindrom;
 • hipotenzija;
 • poremećaji u genitourinarnom sustavu;
 • hypochromia;
 • kršenja jetre i bubrega;
 • alergijske reakcije.

Acetilsalicilna kiselina koja je dio Aspirina ima antiagregacijski, antipiretski, analgetski i protuupalni učinak. To je djelotvoran lijek za vrućicu, razne vrste bolova, upalne bolesti, na primjer, reumatoidni artritis, perikarditis itd. Niske doze lijeka u nekim slučajevima mogu umanjiti rizik od infarkta miokarda i moždanog udara.

Lijekovi mogu dovesti do takvih nuspojava:

 • oštećenje gastrointestinalne sluznice;
 • glavobolja;
 • hematopoezu;
 • razvoj krvarenja;
 • tirotoksikoza;
 • alergijske reakcije u obliku svrbeža, urtikarije, anafilaktičkog šoka, Quinckeovog edema, bronhospazma.

Neće biti štetnih učinaka od lijekova ako ih koristite samo u hitnim situacijama jednom.

Uzimanje trijade koja sadrži Analgin može uzrokovati glavobolju.

Kompatibilnost aspirina i paracetamola

Lijekovi se ne kombiniraju s alkoholom. Pojačava njihovu toksičnost i smanjuje antipiretsko djelovanje..

Aspirin i paracetamol lijekovi su koji pripadaju skupini nesteroidnih protuupalnih lijekova (NSAID).

Za ublažavanje boli (zglobovi, mišići i glavobolje) lijekovi se propisuju kao antipiretički lijekovi za vrućicu i kao netrokotički analgetici..

Aspirin ima širi spektar upotrebe: ima protuupalna svojstva, a koristi se u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, posebice ishemijskog moždanog udara i infarkta miokarda.

Aspirin i paracetamol propisuju se kao antipiretički lijekovi za vrućicu i kao netrokotički analgetici za ublažavanje bolova (zglobovi, mišići i glavobolje).

Djelovanje aspirina

Djelatna tvar Aspirina je acetilsalicilna kiselina (ASA), koja spada u prvu skupinu NSAID-a, za koju je karakteristično izraženo protuupalno djelovanje. Standardna doza tableta je 500 mg.

Mehanizam djelovanja ASA temelji se na blokiranju enzima ciklooksigenaze (COX) tipa I i II. Inhibicija COX-2 sinteze ima antipiretske i analgetske učinke. Inhibicija stvaranja COX-1 ima nekoliko posljedica:

 • kršenje sinteze prostaglandina (PG) i interleukina;
 • smanjena citoprotektivna svojstva tkiva;
 • inhibicija sinteze trombuksigenaze.

Farmakodinamika Aspirina ovisi o dozi:

 • u malim dozama (30-300 mg), lijek pokazuje svojstva protiv trombocita (smanjuje viskoznost krvi, inhibira sintezu tromboksana koji povećavaju agregaciju trombocita, smanjuje rizik od vazokonstrikcije);
 • u srednjim dozama (1,5-2 g), acetilsalicilna kiselina djeluje kao analgetik i antipiretik (blokira COX-2);
 • u visokim dozama (4-6 g) ASA ima protuupalni učinak na tijelo (blokira COX-1, inhibira sintezu PG).

Djelatna tvar Aspirina je acetilsalicilna kiselina (ASA), koja spada u prvu skupinu NSAID-a, za koju je karakteristično izraženo protuupalno djelovanje.

Pored glavnih svojstava, acetilsalicilna kiselina utječe na izlučivanje mokraćne kiseline iz tijela:

 • u dozi od ≥ 4 g, pojačan je urikozurijski učinak ASA;
 • u dozi lt; Izlučivanje 4 g je smanjeno.

Glavna nuspojava primjene Aspirina je njegova gastrotoksičnost - smanjenje citoprotekcije želučane i dvanaestopalačne sluznice s izravnim kontaktom s ASA može dovesti do stvaranja čira na tkivima njihovih zidova. Da bi eliminirao taj učinak, Bayer je razvio Aspirin Cardio. Tablete ovog doznog oblika imaju enterički prekrivač i manje doze ASA (100 mg, 300 mg).

Što je bolje?

Oba lijeka su dobra ako se koriste prema njihovim indikacijama, zbog čega ih se ne može općenito uspoređivati. Na primjer, paracetamol je vrlo prikladan za snižavanje temperature odrasle osobe ili djeteta, a često se koristi u simptomatskom liječenju akutnih respiratornih virusnih infekcija i gripe. Zbog dobrog antipiretskog djelovanja, paracetamol je dio mnogih kombiniranih lijekova koje farmaceutske tvrtke promoviraju kao „prašak za hladne simptome“.

Jedina je razlika što se Analgin pokazuje bolje kada se primjenjuje od zubobolje, glavobolje, s različitim uganućima, modricama i drugim ozljedama. Injekcijski oblik lijeka može se koristiti i za ublažavanje boli nakon operacije.

Nemoguće je nedvosmisleno reći koji je lijek bolji. Sve ovisi o bolesti kod koje se lijek koristi. Uz glavobolju, napetost je učinkovitija od Analgina, ali s mamurlukom je bolje piti, na primjer, Aspirin. Nepraktično je uspoređivati ​​2 lijeka različitog učinka.

Autor bloga

Asistent, Odjel za proededetiku interne medicine, Pedijatrijski fakultet Ruskog državnog medicinskog sveučilišta.